Google+ introduceert Google+ Communities

Na maanden zonder noemenswaardige wijzigingen in Google+, is er vandaag begonnen met het uitrollen van Google+ communities (gemeenschappen). Hiermee gaat Google nog meer de nadruk leggen op het samenbrengen van interesses op hun sociale netwerk. Google+ is niet gericht op het samenbrengen van je familie en vrienden – hoewel dat ook uitstekend mogelijk is – maar is een online gemeenschap over je ideeën en je interesses. In combinatie met de reeds aanwezige chat en hang-out mogelijkheden kan je eenvoudig in contact komen met gelijkgestemden.

Daarnaast meldt Google dat er 500 Miljoen accounts zijn  op Google+ (235 miljoen actief met +1 en 135 miljoen actief in de berichtenstroom). Zo’n anderhalf jaar na het begin van Google+ een behoorlijk groot aantal.

Terug naar de communities.

Voor het aanmaken van communities zijn er twee mogelijkheden. Er zijn openbare en privé-groepen. Alle openbare groepen worden geïndexeerd en komen terug in de Google+ zoekresultaten. Iedereen kan lid worden van deze communities. Voor de privé groepen geldt het tegenovergesteld. Deze kunnen alleen vanuit de directe url van de groep worden gevonden. In beide gevallen kunnen er meerder moderators worden toegevoegd, en meerdere eigenaars van groepen worden aangemaakt. Ook is het eenvoudig om personen te bannen uit de groepen.

Groot verschil met de Google+ pagina’s is, dat in de groepen door iedereen een bericht kan worden geplaatst. Tenzij het uiteraard een privé groep betreft of als de persoon van de groep is ge- ”banned’. En uiteraard kan je alles wat je normaal gewend bent te delen, dit ook doen via de communities.

Een geweldige aanvulling op het Google+ platform.

6 Comments

 • Michiel
  7 december 2012 - 12:49 | Permalink

  Communities op Googl+ Denk dat LinkedIn met name daar last van gaat krijgen. Nu zijn die groepen op LinkedIn al redelijk passief geworden (in mijn groepje met 10.000 leden Dutch Journalists, Editors, etc. komt het bepaald niet dagelijks tot een inhoudelijk boeiende discussie). Reden genoeg m.a.w. voor een community-tegenhanger: https://plus.google.com/communities/110098054578789431900 (welcome to join)

 • 7 december 2012 - 12:56 | Permalink

  Gaat google+ communities dan googlegroups vervangen? Of hoe zit de verhouding van g+ communities tot googlegroups? Ik vind het b.v. handig dat sommige groups het toelaten om per mail te communiceren, en zo hoef je niet via de googlegroups-website je bericht te sturen. Als groups door communities vervangen wordt, hoop ik dat dit ook per mail kan (berichten posten). Want googlegroups is niet toegankelijk als je met een schermuitleessoftware of brailleleesregel die site bezoekt. Google+ kan trouwens ook een flink stuk toegankelijker. En als je lid bent van zo’n community, wordt er dan een cirkel aan jouw cirkels toegevoegd met de leden van die community? Veel vragen, weinig antwoorden. Mocht je meer info hebben, laat maar komen. Bedankt.

 • Pingback: Gelezen op het web… 12/08/2012 « Manssen.nl - It's all in the Cloud!

 • Pingback: De Lifehacking community op Google+ - Lifehacking

 • Pingback: Google+ heeft nu de Google+ Communities « Manssen.nl - It's all in the Cloud!

 • Pingback: Belgie » Updates voor de Google+ en de G+ Android App

 • Geef een reactie

  Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  *

  De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>