Google+ interface volledig vernieuwd

Sommigen hebben het al gemerkt. De Google+ gebruikersinterface is volledig veranderd. Vanaf nu kan je deze nieuwe interface voorgeschoteld krijgen. Waarschijnlijk is dat een van de redenen, dat er de laatste weken relatief weinig veranderingen op het Google+ platform plaats vonden. De nieuwe interface is volgens +Vic Gundotra : Een meer functionele en plooibare versie van Google+.  De nieuwe interface  zou gemakkelijker in het gebruik en leuker om naar te kijken moeten zijn!

Vervolgens zou deze nieuwe look er ook voor moeten zorgen dat veranderingen eenvoudiger en sneller kunnen worden aangebracht.  In het volgende filmpje zie je wat er nu zoal is veranderd.

Hieronder een overzicht van de veranderingen:

Nieuwe aanpasbare navigatie balk

De nieuwe balk valt onmiddellijk op. In plaats van statische pictogrammen bovenaan, is er nu een dynamisch lint van applicaties aan de linkerkant. Deze kan je in je eigen gewenste volgorde plaatsen en geen of weinig gebruikte opties kan je onder de more (meer) knop plaatsen. Er wordt ook gesuggereerd dat er nog meer mogelijkheden bijkomen. de balk is gemaakt voor de toekomst om de volgende en de daarop volgende nieuwe mogelijkheden toe te kunnen voegen…..

De interacties die het erom doen

Berichten delen met je kringen is al zeer eenvoudig, maar google wil dat ook mooier maken. Google moet je inspireren om contact met anderen te maken, en de gesprekken die je interesseren eenvoudig onder je aandacht brengen en houden. De huidige update is een belangrijke stap in deze richting, zoals:

 • Posten van volledige  foto’s en video’s
 • Een berichten stroom met gesprek kaarten (conversation cards), waardoor je eenvoudiger berichten kunt scannen en mee kunt doen aan de discussies.
 • Een activiteiten lade rondom jouw berichten (inhoud). (Het is niet duidelijk wat dit inhoud).

Simpel gezegd, moet het delen op google+ er nog beter op worden. Ieder keer weer!

Een nieuwe lokatie voor de hang-outs

Nu de mogelijkheden van de hang-outs steeds groter worden, heeft de hangout zijn eigen plekje in de applicatie balk gekregen.  En er zijn meteen een aantal mogelijkheden toegeveoegd, waaronder:

 • Een permanent bijgewerkte lijst van Hang-out uitnodigingen van de mensen in jouw kringen
 • Snelle toegang tot alle publieke en On Air hangouts, voor die momenten waarop je nieuwe mensen wilt ontmoeten, of een live-uitzending wilt kijken.
 • Een roterende billboard van populaire hangouts, pro tips en andere items die u niet zou willen missen

Door te wijzen op alle geopende hang-outs, is het nu nog makkelijker om deze te bezoeken. En uiteraard kan je inde toekmost nog meer verwachten.

Van hier naar daar

Maar deze Google+ update gaat verder dan alleen het navigeren tussen de berichten en de hang-outs. Er is ook een nieuwe ‘Verkenner’ (Explore) pagina. Hier komen de trending berichten en veel bekeken berichten langs. In je profiel kan je grotere foto’s plaatsen, en tenslotte staat de chat lijst nu aan de rechterkant, met meer ruimte voor jouw contacten. Dit alles nu of binnen zeer korte tijd.

Bron: Google Blogspot

 

4 Comments

 • 12 april 2012 - 09:36 | Permalink

  Hopelijk is deze update niet alleen een snoepje voor zienden, maar is de toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid voor mensen met een leesbeperking (zoals blinden/slechtzienden/dyslectici, …, zoals ik ben) ook verbeterd. Eigenlijk ken ik maar eén sociaal netwerk dat enigszins aan dit criterium voldoet, en dat is http://www.inclusiveplanet.com. Helaas is dat onvoldoende populair en kennen enkel blinden/slechtzienden dit. Facebook is een ramp, enkel http://m.facebook.com is ietsje toegankelijker, maar beperkter in functies. Als google+ facebook en andere netwerken wil verslaan, zouden ze ook aandacht moeten hebben voor de toegankelijkheid van hun websites, zie http://www.anysurfer.be of http://www.drempelvrij.nl voor info over toegankelijke websites.

 • Pingback: MASJO Social Media Services » Social Media Services

 • Pingback: Hangout-pagina krijgt make-over » Social Media Services

 • Pingback: Google+ Hangouts krijgen make-over - MASJO Social Media Services

 • Geef een reactie

  Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  *

  De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>