Twee nieuwe Google+ gadgets voor blogger/blogspot

Met twee nieuwe gadgets voor (google) bloggerop wordt het nog eenvoudiger om je blog met vrienden en gelijkgestemden te delen.

Een +1 Knop die specifiek is voor je blog. Bezoekers kunnen je blog een +1 geven en eventueel delen op Google+, maar +1′s worden ook zichtbaar in De Google zoekpagina.

 

Hier is een voorbeeld:

Ook is er nu een officiele  Google+ badge gadget (Het was al mogelijk met javascript), waarmee je de blog kan linken met je persoonlijke  Google+ pagina. Lezers kunnen jou hiermee eenvoudig aan hun/haar kringen toevoegen.

 

Om deze gadgets toe te voegen aan je blog, selecteert je ‘Een gadget toevoegen, in de Lay-out  tab van Blogger. Hier staan ze dan in de lijst met Basic gadgets. Je moet wel even je Google+ ID (persoonlijke of G+ Bedrijfspagina) kopiëren om de gadget in te setellen voor jouw blog.

 

 

One comment

  • 5 april 2012 - 11:13 | Permalink

    Is de g+badge enkel nuttig als je ook een google+page hebt? Ik heb geen google+page, enkel een blog op blogspot.com Ik heb voorlopig de google+id van m’n profiel ingegeven om die badge te configureren, maar ik begin te twijfelen of ik de badge wel nodig heb of niet. Ik blog ook onder m’n eigen naam, dus waarom zou ik een extra kanaal creëren door een pagina te maken, als ik al een blog heb? Jammer genoeg zijn alle artikels over die badge en google+pagina’s in ‘t Engels, en vandaag lijk ik erg slecht in het begrijpend lezen.

  • Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    *

    De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>