Google Plus World krijgt eigen Android app

Vanaf vandaag is het mogelijk om de niet-officiële Google Plus World Android app gratis te downloaden via de Google Play Store. Je kunt via de app artikelen lezen en wanneer gewenst deze ook meteen delen (Ook via Share 2 Google+). Daarnaast kun je ook onze twitter-berichten lezen (G+ komt er aan) en het redactie-team gelijk toevoegen aan je kringen. Let wel: het betreft hier een niet-officiële app gemaakt door een Googleplusworld-fan.  

  

2 Comments

 • fifarunnerr
  14 maart 2012 - 21:44 | Permalink

  Sorry, maar dit noemt je toch geen app?

  Jullie zijn de makers/bedenkers van Androidworld(waar ik vaak op zit) en dan komen jullie met zoiets.
  Ik heb hem op mijn wildfire geïnstalleerd om te kijken of het echt zo erg was als de screenshots en dat bleek inderdaad zo te zijn.
  Misschien komt het omdat ik zelf Android ontwikkelaar ben en fan ben van de nieuwe Design Guidelines van Google, maar de layout van de app slaat echt nergens op.

  Bovenaan de app staat een GPW logo wat overal in de app te zien is. Dat ding is gewoon veel en veel te groot.
  Daarnaast staat er onder in beeld nog een soort van iPhone navigatie-balk(het is dat de achtergrond niet zwart is….) en dat is nou niet echt iets wat bij Android hoort. Overigens schaalt dat ook niet goed mee op mijn wildfire, maar dat vergeet ik maar even.

  Dat is gewoon zonde van de ruimte, in landscape kan ik op mijn 3.2″ scherm maar liefst 3 artikel-namen lezen zonder te moeten scrollen, doordat die 2 dingen in de weg staan.

  En verder, dat refresh logo aan de linkerkant. Waarom staat dat ding in godsnaam daar? een hele balk aan de linkerkant weg om 1 refresh-icoon weer te geven.
  Bij de artikel-leesweergave staat een terugknop. Een TERUGKNOP. Sorry, maar dat slaat alles. Elk willekeurig Android-toestel heeft dat ding ofwel hardware- of softwarematig. En daaronder staat dan nog een delen knop, nog zoiets wat niet aan de linkerkant hoort te staan.

  Los daarvan, wat doet die twitter-feed daar? Het enige wat daar staat zijn jawel…de nieuwsartikelen uit het overzicht. En contact zie ik ook het nut niet zo van in overigens.

  Zo, nogmaals, het spijt me zeer maar dit moest er toch even uit. Het idee van een app is leuk, maar dan moet het wel goed uitgewerkt worden en dat moeten jullie zelf dondersgoed weten.
  Dit artikel van AW zegt genoeg lijkt me:
  http://www.androidworld.nl/64397/lief-bedrijf-zo-hoort-je-androidapp-eruit-te-zien/

  Mochten jullie nog meer feedback willen(of een snelle layout-draft van hoe die app al een stuk beter is), mijn mail heb ik hierboven ingevuld.

 • Ruud
  15 maart 2012 - 12:44 | Permalink

  Dank voor je reactie! Uit het artikel bleek niet dat het een niet-officiële app betreft, maar een Android-app gemaakt door een Googleplusworld-fan. Heb dit inmiddels toegevoegd wel toegevoegd. Wellicht komt er in de toekomst nog een officiële app in de Google Play Store.

 • Geef een reactie

  Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  *

  De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>